måndag 20 juni 2011

Jordgubbskaka

Den här kakan bakade jag till både Enyas och Kaspers födelsedag och den va så go och saftig, svårt att bara ta en bit. Därför tänkte jag dela med mig av receptet till er.

Ingredienser:

150g smör
1 dl strösocker
2 ägg
2 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
1 L jordgubbar

kokos till formen

Garnering:
2 dl florsocker
100g philadelphiaost
3 msk grädde

  1. Rör smör och socker mjukt, tillsätt äggen ett i taget 
  2. Blanda mjöl, bakpulver, och vaniljsocker i en skål, sikta i detta.
  3. Häll i mjölken och rör till en jämn smet
  4. Skär jordgubbarna i småbitar, spara ett par till dekoration. blanda jordgubbarna försiktigt i smeten. 
  5. Smörj en form och strö kokos i den
  6. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader i 35 minuter
  7. Stjälp upp kakan och låt den svalna
  8. vispa ihop florsocker, phiadelphiaost och grädde och bre det på kakan, dekorera med skivade jordgubbar.
Smaklig kaka!!

1 kommentar:

  1. mmmmm...ser jätte smarrig ut, den ska jag prova:-)) kram

    SvaraRadera